Nya planteringar i Tillberga

0comments 1.305 mins read
Nya planteringar i Tillberga

Efter att en tid har varit eftersatta så sker nu en uppsnyggning av cementringarna som står i centrala Tillberga. Under sommaren har det varit sommarblommor i de som står i refugerna på Kvistbergavägen, bekostade och omskötta av engagerade Tillbergabor.

Under gångna veckor har Tillberga Grannskaps parkavdelning arbetat med att gräva ur och byta jord samt flytta en ring till Medborgarhuset. Under torsdagen planterades perenner i dessa fem, som förhoppningsvis ska erbjuda blomsterprakt under många år framöver.

Växtvalet är sammansatt utifrån att växterna ska vara härdiga och erbjuda blomning under en stor del av sommaren. För tidig vårblomning kommer det att kompletteras med lökväxter under senare delen av hösten. Det är också beställt ringar i corténstål som ska klä in cementrören och ge ett snyggt och modernt intryck.

Tillberga GRannskaps vaktmästare Tim Hällman och grannskapsutvecklare Annika Kumlin planterade under torsdagen växterna.

Initiativet kommer från Tillbergabor och diskussionerna om det här projektet inleddes förra hösten i Tillberga Utemiljöråd. Sedan har frågan också lyfts av styrelsen i Tillberga Grannskap och grannskapsutvecklaren fick i uppdrag att genomföra upprustningen.

Rådet bildades efter förslag från Jenny Andersson om att försöka hitta ett engagemang kring utemiljön i Tillberga, något som vi kommer fortsätta arbeta med. Är du intresserad av att komma med idéer och tankar kring hur det ser ut i Tillberga, kontakta grannskapsutvecklare Annika Kumlin.