Rallarsvingen och Hubbolunken drog storpublik

0comments 2 mins read
Rallarsvingen och Hubbolunken drog storpublik

September visade sig från sin bästa sida under lördagen när Rallarsvingen och Hubbolunken gick av stapeln. I solskenet roade sig både unga och gamla med allt från teater, till ansiktsmålning och ett varv på Hubbolunken som hade rekordmånga deltagare.

Dagen startade kyligt, för att sen snabbt få värme från både solen och all energi som de glada besökarna spred runt sig. Barnen samlades nere i Bergstrandssalen för att ta del av Honkan och Hannelurings äventyr. Det ekade av skratt och sång när de färgglada filurerna fick barnen att leva sig in i teatern.

Barnen var mycket engagerade i Honkan och Hannelurings allt bus.

Samtidigt pågick också andra aktiviteter i Medborgarhuset. Det bjöds på boksläpp, inspirerande föreläsning om hur du kan hitta balansen i livet, en pratstund med utställarna och en mängd aktiviteter för barn och unga.

Efter barnteatern öppnade kaféet nere i salen samtidigt som Tillbergabandet Cavaliers stämde upp med gamla godingar. Barnen strömmade ut i solskenet och roade sig med ansiktsmålning, hoppborg, paintball och kön till popcornståndet tog aldrig slut. En och annan korv med bröd slank också ner.

Blå himmel, glada besökare och roliga aktiviteter gjorde lördagen till en toppendag i Tillberga. Ansiktsmålning var populärt och dagens konstnärer hade fullt upp.

När Medborgarhuset stängde igen dörrarna tog Hubbolunken vid. I år med ett rekordstort antal deltagare. Det var närmare 130 personer som tog sig runt i de fyra loppen. Först ut var de korta distanserna, som hade ett åldersspann på mer än ett halvt århundrade. Alla tog sig runt i sin egen takt och belönades med medaljer. På fyra och åtta kilometer var tävlingsnerverna desto mer kännbara, men kampen var kamratlig och efter målgång var stämningen god.

När alla utställare, deltagare och besökare begett sig hemåt inföll åter lugnet i Tillberga. Till nästa gång. Den 18 november är det dags för julmarknad, men innan dess händer mycket spännande i Medborgarhuset i höst. Håll ögonen här på nya webbsidan, i sociala medier och självklart även i TillbergaBladet för att inte missa något.

Full fart från start.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *