Julmarknad slog rekord – Tomten gjorde succé

0comments 1.9 mins read
Julmarknad slog rekord – Tomten gjorde succé

Krispig kyla och ett juldekorerat Medborgarhus bjöd under lördagen in till Tillbergas julmarknad. Det luktade tomtegröt från restaurangen och Bergstrandssalen var fylld av bord där försäljare dukat upp allt från hembakat till hantverk, och kreativa lösningar på vardagsproblem från UF-företag.

Ute runt den högresta granen fanns det kransar, grönsaker, närodlade adventsgranar och snickrade varor. Besökarna lät inte vänta på sig, foajén fylldes snabbt av ung som gammal. I öppna förskolan samlades familjer för julpyssel och i biblioteket var ett långt bokbord uppdukat för utförsäljning av böcker som behövde ett nytt hem.

När klockan började närma sig ett växte skaran av förväntansfulla barn i biblioteket och självaste Tomten kom på besök. Några gick glatt fram och lämnade sin önskelista, medan andra behövde en stöttande hand för att våga sig fram.

I Bergstrandssalen var det under lördagens marknad en strid ström av besökare som passade på att köpa klappar, delikatesser och hembakat.

Utanför biblioteket hade Tillberga Grannskaps styrelse dukat upp ett bord med färdiginslagna julklappar, där vinsten skänks till Barncancerfonden. Till deras förvåning tog det bara drygt en timme för paketen att sälja slut.

– Vi fick önskemål om att det även i år skulle finnas färdiga julklappar att köpa, trots att den vanliga verksamheten som ordnat detta inte skulle vara med. Men vi hade aldrig kunnat ana att det var så populärt, nästa år ska vi ladda upp med fler paket, säger den något överväldigade julmarknadsansvariga Annika Kumlin.

Och det var inte det enda som skulle visa sig ta slut. Med rekordmånga besökare både på marknaden och i restaurangen så tog både mat och fika slut en bra stund innan det var dags avrunda arrangemanget. Men när det var dags att samlas kring granen för att lyssna på Mikael Wretholm med ackompanjemang och första strofen av Tomten framförd av Hannes Lyckholm, så var stämningen god och julkänslan spred sig över Tillberga.