Lyssna på julsagan: Mysteriet på Tomteverkstan

0comments 1.055 mins read
Lyssna på julsagan: Mysteriet på Tomteverkstan

Vi presenterar: Mysteriet på Tomteverkstan! En julsaga komponerad av Fia Andersson och Kim Di Paolo, som studerar andra året på Fritidsledarutbildningen på Västerås folkhögskola i Bäckby, tillsammans med Tillbergas unga. Syftet är att uppmuntra till läsning och kreativ aktivitet på fritidsklubb och -gård.

– Det vi har gjort under projektet är att skriva och producera hela sagan. Avsnitten har skrivits till varje inspelningstillfälle, en gång i veckan i 10 veckor, berättar Kim.

De medverkande barnen har fått ett färdigt manus och har läst in sina repliker på första försöket. Fia och Kim har välkomnat idéer från barnen om vad som ska hända veckan efter i sagan, och barnen har fått kreativ frihet att döpa och utforma sina karaktärer som de vill.

– Vi har sett enorma framsteg hos barnen och det har varit så roligt att få göra det här projektet tillsammans. Vi vill verkligen slå ett slag för dessa proffsiga barn som vecka efter vecka har levererat sina repliker med bravur, trots att det inte funnits tid till att plugga in manuset innan, säger en stolt Kim.

Här kan du lyssna på alla avsnitten