Tillberga Trädgårdsdag – Föreläsning med Lena Israelsson

0comments 1.89 mins read
Tillberga Trädgårdsdag – Föreläsning med Lena Israelsson

Den 17 februari kommer den kända trädgårdsprofilen Lena Israelsson till Tillberga Trädgårdsdag. Mellan kl. 14 och kl. 17 kommer det arrangeras föreläsning, sticklings- och fröbyte, Västerås Trädgårdssällskap presenterar arrangemanget Tusen Trädgårdar och fika finns att köpa.

Tid: 14.00-17.00
Plats: Medborgarhuset i Tillberga – Bergstrandssalen
Fri entré
Fika kan köpas på plats

Tider

14.00Inlämning av sticklingar och fröer, köp av fikabiljett
14.45Västerås Trädgårdssällskap berättar om Tusen Trädgårdar
15.00Lena Israelsson föreläser
15.45Fikapaus
16.15Lena fortsätter föreläsa
16.45Sticklings- och fröbyte

Sticklings- och fröbyte

Så här går det till:
För varje stickling eller fröpåse du tar med dig får du ta en annan med dig hem (max 5 byten/person). Du får en biljett där det står hur många fröpåsar/sticklingar du lämnat in (fröpåsar ska innehålla en rimlig mängd frö).

  1. Lämna in vid anvisat bord innan föreläsningen börjar. Det du lämnar in ska vara märkt med en lapp där det framgår vad det är för växt, och gärna hur den på bästa sätt ska skötas. Sticklingarna kan sitta i vatten, blött papper eller jord, så att de håller sig fräscha.
  2. Efter föreläsningen är det dags att besöka bordet och välja ut vad du vill ha. Lämna biljetten som ”betalning”.

Om Lena

Författaren och journalisten Lena Israelsson kommer till Tillberga för att föreläsa om pyralidskandalen och vilken jord som är säker att odla i, ekologisk odling och roliga udda grönsaker att odla. Hon har skrivit ett tiotal faktaböcker genom åren och förärats flertalet pris.

Lena är den som arbetat ideellt med att uppmärksamma både odlare och trädgårdsbranschen på problemen med bekämpningsmedel i gödsel och jord som säljs till konsumenter. Hon är en ivrig kolonist som gärna odlar och skriver om köksväxter som vi i Sverige aldrig har hört talas om.

Läs hennes blogg