Internationella kvinnodagen – Utställning i Medborgarhuset

0comments 0.77 mins read
Internationella kvinnodagen – Utställning i Medborgarhuset

För att uppmärksamma Internationella kvinnodagen visas den ambulerande utställningen 100 år genom 10 saker. Den visar vanliga föremål som spelat en ovanligt stor roll för kvinnor genom historien och har tagits fram av Stockholms Kvinnohistoriska.

Vad kan konservburken, engångsbindan och träningsskon berätta om Sveriges historia – om politik, infrastruktur, demokratiska processer och människors liv? Lär dig mer om föremålen som på olika sätt påverkat kvinnors vardag och format förutsättningarna för ett mer självständigt liv.

Utställningen utgår från boken Kvinnosaker, författad av historikern Karin Carlsson och utgiven av Bonnier Fakta i samarbete med Stockholms Kvinnohistoriska. Utställningen genomförs med stöd från Riksantikvarieämbetet och Stockholms stad och visas i Medborgahuset i Tillberga mellan den 8 och 28 mars.

Boken Kvinnosaker som utställningen baseras på finns att bläddra i vid utställningen.