Förskolans dag

0comments 2.02 mins read
Förskolans dag

– en dag att fira för att uppmärksamma förskolans betydelse

Den 16 maj firade vi Förskolans dag på Tillberga förskola. Förskolan är ett viktigt ställe som lägger grunden för det livslånga lärandet och vi är så glada för att vår fantastiska förskola finns! Denna dag fick vi riktigt härligt sommarväder och förskolegårdarna fylldes med massa roliga aktiviteter för barnen. Aktiviteterna hade i fokus det motoriska, skapande, utforskande och lek. Barn från alla våra avdelningar i olika åldrar möts ute och i dessa roliga aktiviteter som våra fantastiska pedagoger planerar och styr upp.

Vad är bättre än vattenlek en varm sommardag? Olika aktiviteter som inkluderar vatten som skjuta prick, vattenlek och vattenmålning är väldigt populära bland de stora och små! Det är där barnen spenderar mycket tid!

Självklart hade vi också aktiviteter där barnen kunde röra på sig. Det är underbart att träna kroppen och det erbjöds hinderbanor där barnen kunde utmana sina motoriska förmågor. Vi hade Nallen och Grodan på besök som hälsade på både de stora och små och hade sedan disco på gården tillsammans. Barnen tyckte att det var så roligt med våra spännande gäster och vissa ville komma och prata med dem och ge de en kram medan vissa ville beundra de på avstånd 🙂

”Det bästa med dagen var att träffa Grodan och Nallen och få en kram! De var så fina!”

Nöjt barn, 4 år

Skapande och estetik i utomhusmiljön var också väldigt uppskattat och vi fick till helt fantastiska konstverk där många olika barn i olika åldrar samlades och samarbetade kring dessa skapelser! Ansiktsmålning var inte heller helt tokigt, framförallt när man fick välja vad man ville ha! Det var långa köer men så värt att vänta tyckte barnen!

”Förskolan ska vara en levande social gemenskap som ger trygghet samt vilja och lust att lära”

Läroplanen för förskolan, 2018

Underbar dag med härligt väder och lustfyllda aktiviteter! Man kan verkligen säga att det var en riktig fest för alla våra barn där vi tillsammans firade att vår fantastiska förskola finns!